Trump poručio da bi rado popričao s Kim Jong Unom

Foto: KCNA

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da bi svakako volio popričati sa sjevernokorejskim kolegom Kim Jong Unom preko telefona.

Svakako, učinio bih to, nemam nikakvih problema u vezi toga“, poručio je Trump.

Sjevernokorejski vođa je u novogodišnjem obraćanju izrazio želju da započne dijalom s Južnom Korejom, nakon čega su vodstva obje zemlje stupila u prvi međusobni kontakt nakon dvije godine. Obje strane susrest će se u utorak u takozvanom „selu primirja“ Panmunjom, gdje će razgovarati o sjevernokorejskom sudjelovanju na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu u Južnoj Koreji.

Trump se osvrnuo i na nadolazeći sastanak i razgovore dviju Koreja, što smatra dobrim znakom. On također vjeruje da je upravo njegova politika posljednjih mjeseci zaslužna za ove pregovore.

Gledajte, sada pregovaraju o Olimpijskim igrama, to je početak, veliki početak. Da ja nisam bio uključen u sjevernokorejsko pitanje, oni sada uopće ne bi pričali.

Kim zna da se ja ne šalim, on to shvaća. Ako nešto pozitivno može proizaći iz tih razgovora, to bi bila odlična stvar za čovječanstvo, odlična stvar za čitav svijet.

IZVORDaily Caller