Trump poručio: „Prestanite provoditi pobačaje ili gubite državni novac“

A sign is pictured at the entrance to a Planned Parenthood building in New York August 31, 2015. Picture taken August 31, 2015. To match Insight USA-PLANNEDPARENTHOOD/ REUTERS/Lucas Jackson - RTX1RKFV

Trumpova administracija poručila je organizaciji Planned Parenthood da prestanu provoditi pobačaje ako žele i dalje primati državni novac.

Kao što sam i rekao tijekom svoje kampanje, ja se zalažem za život, i duboko sam posvećen investiranju u zdravlje žena, te planiram značajno povećati izdavanje za usluge koje se brinu o zdravlju žena, poput primjerice ranog otkrivanja raka dojke, ali ne želim podupirati pobačaje.“

Ankete pokazuju da se većina Amerikanaca protivi financiranju pobačaja državnim novcem, tu se slažu čak i mnogi koji pobačaje odobravaju. Prilika je organizacijama da nastave raditi s ciljem poboljšanja brige za žensko zdravlje, a da istovremeno ne pružaju usluge pobačaja.

Planned Parenthood u svojim ustanovama godišnje izvrši preko 300.000 pobačaja, te prima preko pola milijarde dolara državnog novca na godinu.

Novac koji bi se oduzeo organizaciji Planned Parenthood preusmjerio bio se saveznim centrima koji pružaju sveobuhvatne zdravstvene usluge, ali ne provode pobačaje.

Nedavno ispitivanje pokazalo je da se 61 posto Amerikanaca protivi financiranju pobačaja novcem poreznih obveznika, uključujući i 40 posto onih koji odobravaju pobačaje, te 41 posto Demokrata.

Izvor: Breitbart