Trump potpisao izvršnu odredbu o uvođenju „domoljubnog obrazovanja“

Dan uoči izbora američki je predsjednik potpisao izvršnu odredbu o „zaustavljanju radikalne indoktrinacije učenika i povratku domoljubnog obrazovanja u američke škole“.

Trump je još u rujnu najavio ideju o formiranju obrazovne komisije koja bi provodile promjenu smjernica obrazovnog sustava, sve nakon učestalih napada i vandaliziranja američkih povjesnih spomenika od strane antifašističkih izgrednika.

Posljednjih godina svjedoci smo polemike utemeljene na lošem obrazovanju koje demonizira osnivače naše zemlje i našu povijest. Usprkos vrlinama i dostignućima naše nacije, većinu studenata se danas podučava da mrze svoju vlastitu zemlju, te da muškarci i žene koji su ju stvorili nisu bili heroji, već zločinci.

Savezna komisija bi trebala poticati podučavanje domoljubnog pogleda na američku povijest, s tim da dio lokalnih škola ima kontrolu nad tim kakav kurikulum će se predavati učenicima. Dio Demokrata odmah je najavio da će se suprotstaviti primjeni spomenute inicijative.

Obnova američkog obrazovanja koje se temelji na principima osnutka naše zemlje, koje bi trebalo biti istinoljubivo, iskreno, inspirirajuće i ujedinjavajuće mora uspjeti na lokalnim nivoima. Roditelji i školska vijeća moraju imati moć odlučivanja i mora im biti omogućen veći odabir kurikuluma na državnoj i lokalnoj razini.

Ljevica je iskvarila, izokrenula i obesčastila američku povijest s prevarama i lažima. Kritička rasna teorija jedan je od segmenata otrovne propagande protiv američke povijesti, ideološki otrov koji će, ako se ne ukloni, uništiti građansko zajedništvo naše nacije.