Američki predsjednik Trump potpisao je novu direktivu koja potiče administraciju na razvoj budućih svemirskih istraživačkih misija na Mjesec i Mars, uključujući i letove s ljudskom posadom.

Trump je naglasio da će ova odredba „ponovno staviti fokus američkog svemirskog programa na istraživanje i otkrivanje novih spoznaja o svemiru“.

[do_widget id=text-53]

Zamislite koje nas mogućnosti čekaju među tim velikim prekrasnim zvijezdama, samo ako se usudimo sanjati velike snove. To je ono što naša zemlja ponovno čini, mi sanjamo velike snove.

Ovo je velik korak ka nadahnjujućoj budućnosti i prema prihvaćanju naše sudbine u svemiru. Istraživanje svemira ima mnogo toga zajedničkog s primjenama na drugim poljima, uključujući i obrambena pitanja.

U lipnju je Trump potpisao izvršnu odredbu kojom se ponovno uspostavlja dugo neaktivno Nacionalno vijeće za svemir, savjetodavno tijelo koje nije bilo aktivno posljednjih 25 godina.

Potpredsjednik Mike Pence, predsjedavajući tog vijeća, obvezao se povratiti američku vodeću ulogu u istraživanju svemira.

IZVORCBS News