Bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je sada u izvrsnoj poziciji da ponovno postane republikanski kandidat na izborima sljedeće godine, oglasio se na društvenoj mreži Truth Social kako bi prozvao Alexa Sorosa, sina oligarha milijardera Georgea Sorosa, nakon što je u medijima Soros izjavio da preraspodjeljuje resurse kako bi se usredotočio na poraz Trumpove candidature na sljedećim izborima.

“Ne možemo dopustiti da ovaj razmaženi mali degenerik pobijedi, njegov tata kontrolira državne tužitelje u Americi. Uništavaju nam državu. Mitch McConnell im pomaže ne radeći NIŠTA! SRAMOTA za Republikansku stranku.” napisao je Trump.

Trump misli na strategiju Georgea Sorosa i njegovog financiranja kampanja krajnje ljevičarskih okružnih tužitelja i državnih tužitelja diljem Sjedinjenih Država, što je dovelo do niza pobjeda u kojima su ti isti političari smanjili zatvorske kazne, oslobodili ubojice i silovatelje, i prestati provoditi razne zakone.

Nakon što je otac Alexa Sorosa, George Soros, odlučio je svoje progresivno carstvo ostaviti svom najmlađem sinu, Alex Soros je u intervjuu za Wall Street Journal rekao da će još više resursa i pažnje posvetiti podršci demokratima na izborima u SAD-u, jer je “zabrinut da bi se Donald Trump mogao vratiti u Bijelu kuću”.