Trump tvrdi da „Iran sada poštuje SAD“ zbog njegove „genijalne“ politike

Foto: AP Photo / Evan Vucci

Američki predsjednik izjavio je da je Iran u potpunosti promijenio svoje ponašanje kao rezultat sankcija i američkog napuštanja nuklearnog sporazuma.

Iran je zemlja koja je zbog sankcija i ostalih stvari danas postala nešto sasvim drugo u odnosu na vrijeme prije nego sam ja došao na vlast. Dok ja nisam došao, Iranci su bili posvuda, potičući terorizam, stvarajući probleme.

Oglas:

Trump smatra da se Iran mijenja nabolje „jer sada poštuje SAD više nego ikad prije“. Trump je pritom naveo kako on duboko brine o iranskom narodu, kojem navodno želi pomoći. „Kod njih se pojavila ogromna hiperinflacija, novac im je bezvrijedan, ne možete kupiti kilo kruha.

Bez da potkrijepi te svoje tvrdnje, Trump je kazao kako je on zaslužan za tu navodnu promjenu odnosa između dviju zemalja. Trumpova administracija doista je primjenila politiku maksimalnog gospodarskog pritiska. Iako sankcije jesu drastične, u Iranu se još nije pojavila hiperinflacija, niti se radi o masovnom nedostatku namirnica, kako je Trump naveo.