Trump: „Tvrtke koje odlaze iz zemlje morat će plaćati visoke poreze“

512501530-republican-presidential-candidate-donald-trump-speaks.jpg.CROP.promo-xlarge2

Kao i tijekom cijele predizborne kampanje, Donald Trump je ponovno naglasio da će uvesti značajne uvozne pristojbe i poreze na uvoz proizvoda američkih tvrtki koje su proizvodnju preselile izvan SAD-a.

Ne želimo da nam tvrtke napuštaju zemlju, idu u druge zemlje, tamo proizvode i onda ovdje prodaju te iste proizvode. Imamo puno nezaposlenih ljudi. Ljudi koji su imali poslove cijeli svoj život, sad ostaju bez njih. Carrier je dobar primjer, sa njima smo ostvarili dobro rješenje, ali zamislite da nisu još pred godinu i pol najavili plan o odlasku iz zemlje i počeli graditi tvornicu u Meksiku. Međutim, ipak će ostati ovdje, jer inače ćemo im uvesti vrlo visok porez. Ako žele graditi tvornicu izvan zemlje, to je u redu, ali ako misle da će te proizvode onda prodavati opet nama i pritom biti oslobođeni poreza, toga više neće biti, te zato neće otići.

Neće samo tako otići u drugu zemlju, a ako odu, imati će vrlo visoke poreze koje će morati plaćati. I mnogi će onda radije ostati ovdje. Izgubili smo 70.000 tvornica u ovoj zemlji. Trenutno imamo jako puno tvrtki koje pregovaraju o tome hoće li otići iz zemlje, ali mislim da je sve manje njih odlučno u tome, jer vide da znamo što radimo, vide promjene na burzi. Mi to nećemo dopustiti. Mi to ne možemo dopustiti. Naša zemlja ostaje bez radnih mjesta, bez dobrih radnih mjesta koja odlaze u druge zemlje, i mi to moramo spriječiti, to se jednostavno ne smije događati.

Izvor: Breitbart