Trump: „Uništit ću duboku državu i ukloniti rodnu ideologiju iz obrazovanja“

Foto: AFP / Ed Jones

Bivši predsjednik Donald Trump detaljno je opisao svoju viziju politike dok je govorio na večeri Republikanske stranke Iowe u petak u Des Moinesu, dan nakon što je tim posebnog tužitelja Jacka Smitha podigao nove optužbe protiv njega u slučaju povjerljivih dokumenata Bijele kuće.

“Pa, hvala vam puno. Velika mi je čast biti s vama. I zdravo, Iowa. Ovdje sam da prenesem vrlo jednostavnu poruku. Iowa nikada nije imala boljeg prijatelja u Bijeloj kući kao u predsjedniku Donaldu J. Trumpu”, rekao je pristašama.

Nakon što se usredotočio na postignuća tijekom svog prvog predsjedničkog mandata i na to kako je posljednjih mjeseci dominirao anketama u odnosu na republikansku predizbornu konkurenciju, Trump se usredotočio na neke naglaske svoje političke agende.

“Izbrisat ću duboku državu”, obećao je Trump. “Reći ćemo ne 87.000 agenata Porezne uprave koji žele uzeti vaš novac i mnogo gore od toga.”

“Žele iskoristiti Poreznu upravu za svoje interese, baš kao što su to učinili s Ministarstvom pravosuđa i FBI-em”, dodao je.

Trump je zatim govorio o svojim planovima za osiguranje južne granice i borbu protiv ilegalne imigracije, kao I o svojoj viziji američkog obrazovnog sustava:

“Odmah bih otkazao svaku politiku otvorenih granica Bidenove administracije i zaustavio invaziju kriminalaca koji dolaze u našu zemlju. Imao sam najsigurniju granicu u povijesti naše zemlje i ponovit ćemo je, i to vrlo brzo.”

“Prvog dana potpisat ću izvršnu naredbu o smanjenju saveznog financiranja za sve škole koje guraju kritičku rasnu teoriju, o transrodnom ludilu i druge neprikladne rasne, seksualne ili političke sadržaje djeci. Držat ću muškarce podalje od ženskih sportova i znate da nitko nije bio oštriji u tome od mene. I potpisat ću zakon koji zabranjuje spolno sakaćenje djece – možete li vjerovati da to uopće moramo reći? – u svih 50 država.”