Trump upozorava da bi predsjednički izbori mogli biti namješteni

512501530-republican-presidential-candidate-donald-trump-speaks.jpg.CROP.promo-xlarge2

Donald Trump kazao je da bi američki predsjednički izbori u studenom mogli biti namješteni, što je dva puta ponovio u ponedjeljak. Svoju suparnicu Hillary Clinton nazvao je „vragom“, dodajući da je sustav bio namješten za njezinu pobjedu i protiv Bernija Sandersa pri unutarstranačkim izborima.

Bojim se da bi izbori mogli biti namješteni, moram to otvoreno reći.

Kaže da prima sve više informacija da izbori neće biti pošteni, iako nije htio otkriti detalje.

Kasnije je ponovio svoje tvrdnje prilikom razgovora za Fox News, prilikom čega je pozvao svoje glasače i podržavatelje da pomno prate što se događa na glasačkim mjestima i izbornim povjerenstvima.

Nadam se da će republikanci pratiti budnim okom što se događa, jer mislim da ćemo pobjediti na ovim izborima…. stoga, kažem vam, moramo dobro paziti što se događa jer će izbori biti namješteni i moramo paziti da nam ne uzmu pobjedu iz ruku.“

Trump je obrušio i na određeni dio republikanskog establišmenta, rekavši da je uspio pobijediti na unutarstranačkim izborima unatoč tome što su izbori bili namješteni protiv njega. Kazao je kako je i Bernie Sanders izgubio izbore za demokratsku nominaciju jer je bio suočen sa nepoštenom urotom establišmenta.

Smatram da su izbori za demokratsku nominaciju bili namješteni, posebno zbog nepoštenog pravila sa superdelegatima.“

Ovo nije prvi put da Trump upozorava da su unutarstranački izbori Demokratske stranke bili namješteni kako bi Bernie Sanders izgubio, odnosno Hillary Clinton pobjedila.

E-mailovi koji su procurili iz demokratskog tabora pokazali su da je postojao plan da se uništi kampanja Bernija Sandersa. Potpuna namještaljka.“

Trump je zaključio da je Sanders napravio „pakt sa vragom“, aludirajući na Clinton, koju je Sanders nakon poraza službeno podupro u nominaciji za predsjedničku kandidatkinju Demokratske stranke.

Izvor: RT