Trump uživa 62 posto podrške glasača za republikansku nominaciju

Foto: AP Photo / Chris Tilley

Bivši predsjednik Donald Trump porastao je na 62 posto podrške u travnju među republikanskim glasačima, dok je guverner Floride Ron DeSantis pao na 16 posto, pokazuju trendovi ankete koledža Emerson.

Od siječnja, Trump je dobio 20 bodova u odnosu na DeSantisa, kada je bivši predsjednik imao 55 posto podrške GOP-a, s DeSantisom na 29 posto potpore, što je raspon od 26 bodova.

U veljači je Trump dobio četiri boda u odnosu na DeSantisa za 30 bodova prednosti. Trumpova potpora ostala je konstantna s 55 posto potpore, dok je DeSantisova pala četiri boda na 25 posto.

U travnju je Trump porastao za 16 bodova u odnosu na veljaču u odnosu na Desantis na 46 bodova prednosti. Trumpova potpora porasla je za sedam bodova na 62 posto, dok je DeSantisova pala devet bodova na 16 posto.

Prema Emersonovim podacima, Trumpova GOP podrška ostala je uglavnom dosljedna tijekom siječnja i veljače, dok je DeSantisova blago pala. Drastično razdvajanje između dvoje predsjedničkih kandidata počelo je nakon što je 31. ožujka u javnosti objavljena vijest o optužnici protiv Trumpa. Nekoliko dana kasnije, Trump je izveden pred sud u New Yorku.

Nakon podizanja optužnice, Trumpovi su rezultati skočili na 46 bodova u odnosu na DeSantisove. Trumpova dominacija bila je donekle na DeSantisov račun. DeSantis je izgubio devet bodova podrške, dok je Trumpova podrška porasla sedam bodova, što je gotovo obrnuta korelacija.