Trump i dalje uživa podršku 50 posto Amerikanaca

Najnovije istraživanje javnog mnijenja koje je proveo servis Rasmussen Reports ukazuje da američki predsjednik Donald Trump i dalje ima punu podršku 50 posto američkih građana. Ostalih 50 posto ne slaže se s njegovom politikom.

Potpora Trumpu porasla je nakon nedavnog pada unatoč medijskom i pravnom cirkusu oko svjedočenja bivšeg ravnatelja FBI-a u slučaju navodnog ruskog upletanja u američke izbore.

Medijsko otvoreno neprijateljstvo prema Trumpu doživjelo je vrhunac atentatom Jamesa T. Hodgkinsona, na republikanske kongresnike i Trumpove pristaše ranije ovog tjedna. Hodgkinson je bio uvjereni pristaša teorije o ruskom upletanju u izbore, te je svojedobno sudjelovao u preizbornoj kampanji liberala Berniea Sandersa.

Prošlo je dvije godine otkako je Trum najavio svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima. Po svemu sudeći, većina ljudi koja je glasala za njega i dalje ga podržava, unatoč medijskoj ratu koji se vodi protiv njega, te čak i sve učestalijim javnim pozivima na nasilje protiv njega i njegovih pristaša.

Autor: Tribun