Donald Trump komentirao je rastuću debatu oko transrodnih sportaša u Sjedinjenim Državama dok je govorio na skupu ‘Spasimo Ameriku’ u Teksasu, obećavajući da im više neće biti dopušteno natjecati se s biološki rođenim ženama kada Republikanska stranka povrati kontrolu nad vlasti.

Trump, koji još nije najavio predsjedničku kandidaturu 2024., održao je dugi 80-minutni govor okupljenim masama u Conroeu u Teksasu u subotu navečer gdje se dotaknuo niza pitanja od ilegalne imigracije do mogućnosti pomilovanja za osuđene u vezi s neredima 6. siječnja 2021. u američkom Kapitolu.

No, pitanje prava transrodnih osoba i pravednosti njihovog natjecanja protiv prirodno rođenih žena u atletskom natjecanju bilo je ono što se činilo kao jedno od središnjih načela Trumpove polemike.

Zabranit ćemo muškarcima sudjelovanje u ženskim sportovima.“

Jeste li vidjeli nedavno muškarca koji je bio u plivačkom timu u nekoj školi koju jako dobro poznajem? Ženski rekord je bio aktualan nekih 11 godina, a on ga je potukao za 38 sekundi.

Ali najbolji su rekordi u dizanju utega. Jedan tip ulazi s jednom rukom… srušio je ženski rekord koji se držao 20 godina. A sportašice se tako naporno trude, sve uzalud.