Trump: „Zapad nikad neće biti slomljen, naša civilizacija će pobjediti“

Tijekom svog govora u Varšavi, američki predsjednik Trump u više je navrata naglasio značaj očuvanja europske civilizacije i kulture, zaključivši to porukom da „Zapad nikad neće biti slomljen, naša civilizacija će pobjediti“.

Kao što Poljsku ne mogu slomiti, poručujem ovim putem cijelom svijetu da ni Zapad nikad neće biti slomljen. Naše vrijednosti će prevladati, naši ljudi će opstati, a naša civilizacija će pobjediti.

Mi skladamo simfonije, mi stvaramo inovacije. Mi slavimo svoje junake iz povijesti, prihvaćamo našu bezvremensku tradiciju i običaje, te uvijek težimo istraživanju novih granica.

Mi nagrađujemo znanje. Težimo odličnosti i cijenimo umjetnost koja štuje Boga. Cijenimo vladavinu prava i pravo na slobodu govora i izražavanja.

Nikad nećemo posustati. Dok god poznajemo svoju povijest, znati ćemo izgraditi i svoju budućnost. Osnovno pitanje današnjice jest imali li Zapad dovoljno volje da preživi. Imamo li dovoljno povjerenja u naše vrijednosti da ih branimo pod svaku cijenu? Imamo li dovoljno poštovanja prema našim građanima da štitimo naše granice? Imamo li želju i hrabrost da očuvamo našu civilizaciju pred onima koji ju žele potkopati i uništiti?

Autor: Tribun