Trump zaprijetio Antifa skupinama: „Mogli biste upasti u velike nevolje“

Američki predsjednik upozorio je nasilne ljevičarske skupine da bi se mogle naći u „velikim nevoljama“ ako se njihova opozicija mobilizira i počne uzvraćati istom mjerom.

Bolje nek se nadaju da se njihovi protivnici ne odluče mobilizirati. Ove skupine, kao što je Antifa, neka se paze da se njihova opozicija ne mobilizira, jer ako se to dogodi, imati će problema. Jer imati će posla sa čvršćima i žešćima od sebe, potencijalno i nasilnijima. I Antifa će se naći u gadnoj nevolji. No to se još na sreću nije dogodilo, jer bi bilo velikih problema.

Trump je u razgovoru za list Daily Caller komentirao val političkog nasilja za vrijeme svog mandata, a posebno ljevičarskog nasilja koje je započelo prvim danom njegove inauguracije.

Pritom je komentirao i nedavni pokušaj provale i prijetnje nasiljem ispred kuće konzervativnog voditelja Tuckera Carlsona, koji policija istražuje kao politički motiviran zločin iz mržnje.

Antifa treba biti sretna da se druga strana ne mobilizira, jer kad pogledate tu drugu stranu, tu su policija, vojska, mnogo snažnih i opasnih ljudi. Opasnijih od njih i pametnijih od njih. Svi oni stoje sa strane i promatraju, i svakim su danom sve ljući i ljući.