Trump: Zid prema Meksiku financirat ćemo novcem koji smo zapljenili narko kartelima

trumpWall

Da bi financirali buduću izgradnju pograničnog zida prema Meksiku, Trump i njegovi savjetnici razmatraju razne ideje, uključujući korištenje sredstava zapljenjenih narko kartelima i trgovcima drogom.

Predstavnici Trumpove kampanje kažu da je to samo jedna od opcija koje se razmatraju, te kažu da o tome nije bilo službenih razgovora prilikom Trumpovog posjeta Meksiku i sastanka s meksičkim predsjednikom Enrique Peña Nietom.

Zagovornici ove ideje vjeruju da bi to bio dobar potez koji bi služio kao svojevrsna kazna „najgorima koji donose nasilje i kriminal u našu zemlju, te iskorištavaju nevine Meksikance i Amerikance“, što bi ujedno koristilo obojici predsjednika, kako Nietu tako i Trumpu, koji to tek treba postati. Izvori bliski Trumpu i meksičkoj vladi potvrdili su da takvi planovi postoje.

Zajedničko, prihvatljivo rješenje financiranja izgradnje zida očito je moguće. Plan bi obuhvaćao formiranje zajedničkog fonda za osiguranje granica, koji bi se punio sredstvima koja zapljene policije i sudovi obiju zemalja, koja bi se zatim preusmjeravala u financiranje izgradnje i održavanje graničnih objekata na korist obiju zemalja.

Detaljna analiza troška izgradnje zida koju je napravila Bernstein grupacija, predviđa vrijednost projekta na između 15 i 25 milijardi dolara. Trump, s druge strane, tvrdi da može zid izgraditi uz trošak od 8 do 10 milijardi dolara.

Izvor: Lifezette