Manje od dva sata nakon što je njegova optužnica postala javna, kampanja za prikupljanje sredstava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa poslala je objavul pristašama u njegovo ime, a koja je prema pisanju nekih američkih novinara navodno “pun ekstremističke retorike i antisemitskih klišeja”.

“Duboka država će upotrijebiti sve što joj je na raspolaganju da ugasi jedan politički pokret koji VAS stavlja na prvo mjesto”, napisao je Trump u e-poruci, pozivajući se na takozvanu “teoriju zavjere” o mreži ljudi koji rade unutar federalne vlade kako bi imali moć nad običnim ljudima i državom.

Trump je također napao tužitelja na Manhattanu Alvina Bragga, čiji je ured bio odgovoran za iznošenje slučaja pred veliku porotu, da ga financira George Soros, glavni donator demokratskih ciljeva, koji je porijeklom Židov.

Zbog toga što je Soros Židov, očito ga se ne smije kritizirati, u suprotnom bivate nazivani antisemitom, tako se bar čini.

“Oni su puni antisemitskog jezika, od kojih su neki korišteni u prošlosti za potvrdu nasilja nad Židovima”, rekao je Kurt Braddock, profesor javne komunikacije na Američkom sveučilištu. “Ne postoji drugi način da se to opiše – koristi se antižidovskim stereotipima i povijesnom mržnjom kako bi skupio novac.”

Braddock je ukazao na jezik koji pripisuje Braggovu aktivnost Sorosu i predstavlja Sorosa kao “financijera u sjeni” koji se,  te spominjanje Sorosa kao dijela “globalističke kabale”.