Savjetnik Donalda Trumpa za pitanja nacionalne sigurnosti upozorio je Palestince da će se izraelska ilegalna naselja nastaviti širiti zbog „rasta antisemitizma“ diljem svijeta, što će uzrokovati seljenje većeg broja Židova u Izrael.

Robert O’Brien stao je u obranu pro-izraelskog Trumpova „mirovnog plana“ za Bliski istok, kojeg je Izrael pozdravio, a Palestinci odbili. O’Brien tvrdi da plan „nije savršen“, ali je pozvao Palestince da pregovaraju o uvjetima prijedloga, javlja Times of Israel.

Prema navodima plana, Palestincima se tobože nude ekonomske povlastice koje bi im dopustile da Palestina navodno postane „Singapur Bliskog istoka.

Ovo bi mogla biti posljednja prilika za rješenje dvojne države“, rekao je O’Brien u Centru Meridian International. „Stopa nataliteta u Izraelu je snažna i raste jer nažalost antisemitizam u Europi i drugim mjestima širom svijeta potiče sve više Židova na povratak u Izrael. Naselja će se nastaviti širiti. Ako se ovo smrzavanje na naseljima ne održi. Ako ovaj mirovni proces ne uspije, rješenje o dvjema državama može biti fizički nemoguće.

Bilo je neobično da visoki upravni dužnosnik veže antisemitizam na naselja. Palestinci, kao i veliki dio međunarodne zajednice, židovska naselja na Zapadnoj obali i anektiranom istočnom Jeruzalemu smatraju ilegalnim i glavnom preprekom miru, jer su ta područja okupirana još 1967. od strane Izraela.

O’Brien nije primijetio da palestinsko stanovništvo raste i na palestinskim područjima i u Izraelu, pokazuju UN statistike. Palestinsko stanovništvo raste otprilike 2,4% godišnje, 33% više nego Izrael.

Prema Trumpovom planu, dopustilo bi se stvaranje Palestinske države, ali bi se Izraelu dopustilo anektiranje svih trenutnih ilegalnih židovskih naselja na Zapadnoj obali, kao i strateški važne Jordanske doline.

„Odabrani narod“ diljem svijeta kronično desetljećima kmeči o „rastu antisemitizma“, neovisno o tome što tom prevarantskom fenomenu recimo doprinose osobe poput Židova imenom Michael Kadar, koji je sam kreirao val „antisemitizma“ šaljući preko 2000 prijetnji židovskim institucijama.

Uzroci pojave antisemitizma se pak nikad ne spominju, jer Židovi su navodno ničim izazvani „mete vječnog progona“. Ipak, „antisemitizam“ se sustavno koristi za iznude i ucjene na kojima se nastavlja razvijati židovski supremacizam.