Trumpov savjetnik za COVID-19 Scott Atlas izazvao je lavinu oštrih kritika nakon što je na svojem Twitter profilu pozvao na bunt protiv novih korona mjera koje su uvedene u saveznoj državi Michigan.

Njegova objava glasi: „Jedini način da ovo zaustavite jest da ustanete. Dobijete ono što prihvaćate“.

Scott Atlas je Trumpov savjetnik za pitanja epidemije korona virusa, inače dugogodišnji liječnik i sveučilišni profesor, koji je na tu poziciju postavljen u kolovozu ove godine. Atlas je inače poznat po protivljenju oštrim mjerama društvenog distanciranja koje su uvedene s ciljem suzbijanja aktualne pandemije.

Njegova objava naišla je na oštre kritike, gdje ga se optuživalo da poziva na ubijanje ljudi, nasilje, čak i napade na guvernerku Michigana, Gretchen Whitmer. Neki su pak tražili od Twittera da ukloni Atlasov korisnički račun i zabrani mu pristup društvenoj mreži.

Atlas je potom pokušao objasniti da „nije pozivao na nasilje“, već na „miran otpor kroz glasanje i prosvjede“.

Atlas je dodao da postoji razlika između protupandemijske politike na saveznoj razini i na lokalnoj razini svake države, te da strože mjere koje su po njegovom mišljenju nepotrebne ili štetne donose lokalne razine.

Guvernerka Whitmer odgovorila mu je da neće pristati na njegove pritiske, te da će slijediti isključivo „dokazane znanstvenike i medicinske stručnjake“.