Trumpova administracija opomenula tehnološke divove zbog cenzure

Brad Parscale, nedavno izabrani voditelj kampanje Donalda Trumpa za izbore 2020. godine, upozorio je Google, Facebook i Twitter da se drže načela nepristranosti, nakon što već mjesecima na vidjelo dolaze primjeri diskriminacije i cenzure ovih tehnoloških divova prema pojedincima i entitetima konzervativnih stavova.

Google i Facebook imaju značajnu mogućnost utjecaja na rezultate izbora. Facebook se već pokazao kao moćan alat u izbornim kampanjama, a istraživanje manipulacije pretraživača, kao što je Google Search, pokazalo je da oni mogu utjecati i promijeniti preferencije neopredijeljenih glasača za čak do 20 posto.

Parscale je već bio uključen u Trumpovu predizbornu kampanja, te je bio zadužen za njegovu digitalnu kampanju 2016. godine. Parscale smatra da su društveni mediji, a ne oni tradicionalni, bili ključ Trumpovog uspjeha. Njegovim ponovnim odabirom jasno je da će digitalna kampanja biti u još većeg fokusu na sljedećim izborima.

Njegov komentar uslijedio je nakon otkrića da navedene tvrtke sa svojim servisima otvoreno ograničavaju pristup konzervativnim pojedincima i medijima. Prošlog tjedna je otkriveno da je Facebook promjenom algoritma ograničio doseg konzervativnim stranicama, pa čak i stranici samog predsjednika Trumpa, za čak 45 posto. Istovremeno, promjene kod stranica mainstream medija nisu zabilježene.

Youtube je također krenuo s masovnom cenzurom konzervativnih i alternativnih medijskih kanala, uklanjajući video uratke i čitave kanale.

IZVORBreitbart