Trumpova popularnost među ženama raste

poll-trump-11-ap

Tjedni, a moglo bi se reći i mjeseci medijske hajke na Donalda Trumpa i njegov „jezik bez dlake“, te navodno neprimjereno ponašanje prema ženama, izgleda da nisu poljulali podršku koju ima među pripadnicama ljepšeg spola, čak štoviše, njegova popularnost među ženama je u posljednjih tjedan dana porasla.

To svejedno ne znači da nema razlike u potpori između muškaraca i žena, razlika je velika i više nego očita, međutim potpora koju ima među ženama porasla je za 5 postotnih bodova u posljednjih nekoliko dana, nakon objave FBI-a da se Hillary Clinton ponovno nalazi pod istragom.

Prema posljednjim anketama, 39 posto žena podupire Trumpa, u odnosu na 34 posto sa kraja prošlog tjedna.

U usporedbi sa izborima 2012. godine, kada je republikanski predsjednički kandidat bio puno uglađeniji (ali neki bi rekli i bezličniji) Mitt Romney, Romney je tada također uživao podršku 39 posto žena.

Dok Trump ima nešto manju potporu od Romneya među udanim ženama – 46% u odnosu na 51% – puno bolje stoji među neudanima – 28% u odnosu na Romneyevih 23%.

Što se tiče muškaraca, Trump ima potporu 50 posto muškaraca, isto kako je imao i Romney. Clinton pak ima daleko manju potporu muškog roda, čak manju nego što je imao tadašnji demokratski kandidat Obama. Clinton podržava 38 posto muškaraca, u odnosu na tadašnjih Obaminih 40 posto.

Trump ima i nešto bolju potporu kod nezavisnih, 48 posto nestranačkih glasača podupire Trumpa, dok je njegov prethodnik Romney imao potporu 46 posto nezavisnih glasača.

Možda najveću prednost u odnosu na Romneya iz 2012. godine, Trump ima među radničkom klasom, njih čak 50 posto podupire Trumpa, dok je Romneya podržavalo njih tek 35 posto.

Izvor: Investors