Videozapisi koji kruže društvenim medijima čini se prikazuju turske snage kako napadaju kurdske trupe u blizini sirijske granice s Irakom, samo nekoliko sati nakon što je Bijela kuća objavila da će se povući iz regije.

Turske snage započele su zračne udare na položaje kurdskih i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u provinciji al-Hasakah na sjeveroistoku Sirije, javlja novinska agencija SANA, koja je u početku izvijestila da nije bilo žrtava od napada.

Turski zrakoplovi navodno su napali sjedište SDF-a u provinciji Hasakah, prenosi RT. Druga izvješća pokazuju da je Turska ciljala kurdsku vojsku YPG-a, koju Ankara doživljava kao terorističku skupinu i koja je dio SDF-a.

Tursko prisustvo na sjeveroistoku Sirije samo je „privremeno“, a Ankara poštuje „teritorijalni integritet Sirije“, izjavio je u ponedjeljak turski premijer Mevlut Cavusoglu u razgovoru s iranskim kolegom Javadom Zarifom. Iran se protivi vojnim operacijama u Siriji i pozvao je da poštuju njezin teritorijalni integritet, odgovorio je Zarif.