Turski i kurdski ekstremisti iznova se potukli u Austriji, kancelar za sve okrivio – Erdogana

Europski kvazi-lideri jedini su krivci za sva zlodjela masovne imigracije.

Nakon što su se u Beču sukobili pripadnici turske ekstremističke skupine „Sivi vukovi“ te kurdski marksisti udruženi s marksističkim ekstremistima Antifa, austrijski kancelar Sebastian Kurz tragikomično je okrivio Tursku za izazivanje razdora u Europi.

Kancelar Kurz pozvao je u ponedjeljak turskog veleposlanika u Austriji i rekao novinarima „da turskim pokušajima utjecaja na ljude u Austriji i njihova instrumentalizacija za sukobe mora biti okončana“.

Ne očekujem veliku podršku Turske“, rekao je Kurz, prenosi austrijski tabloid Kronen Zeitung.

Jer točno znam što Turska ovdje pokušava učiniti: naime, koristiti Turke u Europi za sijanje sukoba i stvaranje raspoloženja tu i tamo prije svega za vlastite interese Turske“, dodao je Kurz.

Ovi se sukobi uvoze iz Turske“, rekao je Kurz i nastavio: „Ako vam trebaju ulične borbe, trebali biste to raditi u Turskoj, ali u Austriji nema mjesta za to.

Komentari su uslijedili samo nekoliko dana nakon što su se pripadnici krajnje turskih Sivih vukova sukobili s kurdskim pristalicama marksističke terorističke Kurdistanske radničke partije (PKK) i njihovim Antifa saveznicima u bečkom okrugu Favoriten, većinski naseljenom imigrantima.

Sukob je počeo prošle srijede kada su članovi Sivih vukova prekinuli sastanak kurdskih ženske udruge. Sukobi imigrantskih skupina nastavili su nekoliko dana nakon toga. Do sada je uhićeno jedanaest osoba, a sedam policajaca je ranjeno.

PKK je zabranjen u Austriji u veljači prošle godine, kao i svi njihovi simboli. Iako su neki simboli Sivih vukova također zabranjeni, sama skupina nije zabranjena u potpunosti.

U međuvremenu, tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako “teroristička organizacija PKK-a i njene pristaše već nekoliko dana održavaju demonstracije u Beču”.

Sukobi između Sivih vukova i pristalica PKK-a zabilježeni su i u Njemačkoj. Godine 2016., dvije grupe su se sukobile u gradu Duisburg, a Turci i Kurdi su se u kolovozu te godine nakratko međusobno potukli i usred Beča.