Tuži roditelje zato što su ga rodili

Dvadesetsedmogodišnji Raphael Samuel iz Indije pokrenuo je tužbu protiv svojih roditelja iz jednostavnog razloga zato što je rođen.

On smatra, kako to nije bio njegov izbor, da su njegovi roditelji krivi za sve njegove patnje, boli i obveze, zato jer su ga odlučili donijeti na ovaj svijet.

Raphael inače sebe smatra filozofom, a iznos odštete koju je tražio od roditelja samo je jedna indijska rupija, čime se zapravo radi o simboličnoj vrijednosti i dokazivanju da je njegov životni stav ispravan. No, na njegovu žalost, sudac kojemu je dodijeljen njegov predmet nije imao razumijevanja za njega, te ga je potjerao iz sudnice i zabranio mu ponovni dolazak.

Samuela to nije obeshrabrilo pa na svojoj Facebook stranici piše o životu koji je “pun obaveza, borbe i boli”. Raphael se smatra filozofom, a posvećen je promišljanju o takozvanom antinatalizmu (etički stav koji negativno vrednuje rađanje).

Na društvenim mrežama piše poruke poput: „Rođeni smo bez našeg pristanka“, i „Donijeti djecu na svijet je neodgovorno“. Njegovi stavovi poprilično su popularni na internetu, gdje ima oko 45.000 sljedbenika.