Najnovije izdanje Supermana iz DC Comicsa, u kojem se sin ključnog superjunaka pojavljuje kao biseksualac, toliko je razbjesnio neke obožavatelje da je tvrtka zamolila policiju Los Angelesa da patrolira njezinim uredima i domovima nekih umjetnika.

Službenici LAPD-a zamoljeni su da patroliraju i uredima DC Comicsa i uredima za stripove Warner Brothers studija, kao i privatnim kućama nekih DC umjetnika, prema izvješću TMZ-a u kojem se navode prijetnje izazvane bijesom obožavatelja zbog otkrića sljedeće generacije Supermana da je biseksualac.

TMZ-ovi izvori za provođenje zakona rekli su da su policajci nedavno poslani kako bi zaštitili domove ilustratora i djelatnika produkcije.

Nadam se da se na takve stvari u budućnosti neće gledati kao na veliku stvar“, rekao je DC umjetnik John Timms za medijsku kuću IGN prošlog mjeseca kada je otkrivena seksualnost superheroja, što je veliko pitanje s obzirom na kultni status lika unutar svemir DC Comicsa i američke pop kulture u cjelini.

Njegova seksualnost nije jedini potencijalni kut koji bi novi Superman mogao otvoriti u budućim izdanjima. Pisac DC-ja Tom Taylor je sugerirao da se ikona s ogrtačem teško može „boriti s robotima ignorirajući klimatsku krizu“, niti bi mogao „netko sa super vidom i sluhom ignorirati nepravde izvan svojih granica, nevolje tražitelja azila“.