Međimursko selo Piškorovec u četvrtak ujutro dočekala je velika policijska akcija u kojoj je prema neslužbenim navodima uhićeno dvadesetak osoba zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela iz područja kamatarenja i lihvarskih ugovora. U akciji je sudjelovao pedesetak policijskih službenika.

Možemo potvrditi kako pripadnici kriminalističke, interventne i temeljne policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu provode kriminalističko istraživanje koje je još uvijek u tijeku. Radi se o više osoba s područja naselja Piškorovec zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenu kaznenog djela lihvarski ugovor“, objavljeno je iz PU međimurske.

Kamatari među Romima najčešće posuđuju novac svojim sunarodnjacima kojeg dužnici moraju vraćati s ogromnim kamatama, i do 50 posto mjesečno. U slučaju da nisu u stanju vratiti dug na vrijeme, kamatari utjeruju dugove na razne, najčešće nasilne načine. Jedna od čestih metoda je i uzimanje djece dužnika koje šalju na prose na cesti i na taj način vraćaju dugove.