Prema podacima belgijske statističke agencije Statbel, samo polovica beba rođenih u zemlji 2020. godine rođena je od žena belgijskog porijekla i belgijske nacionalnosti.

Statistički ured je naveo da je 23 posto novorođenčadi u 2020. rođeno od majke belgijske državljanke rođene u inozemstvu, a da je još 25 posto rođeno od onih koje nisu rođene u Belgiji niti su stekle belgijsko državljanstvo, a ostalo je samo 53 posto beba rođenih od žena belgijskog porijekla.

Stopa fertiliteta među Belgijankama također je navodno znatno niža od imigrantica, prema podacima Statbela, prema kojima domaće belgijske žene imaju stopu nataliteta od 1,38 djece po ženi, dok su belgijske državljanke stranog porijekla imale 1,54 djece po ženi.

Stopa nataliteta za stranke rođene u inozemstvu i koje žive u Belgiji bez belgijskog državljanstva mnogo je veća i iznosi 2,05 djece po ženi, što je blizu stope zamjene od 2,1 djeteta po ženi.

Statistika se djelomično objašnjava činjenicom da su žene imigrantice zastupljenije u demografskoj skupini od 25 do 35 godina u Belgiji, u usporedbi s domaćim Belgijankama. Strankinje čine 16,5 posto svih žena u reproduktivnoj dobi, ali su činile oko četvrtinu svih rodilja u 2020.