U Britaniji obustavljena deportacija preko 30 silovatelja i ubojica. Laburisti tvrde da su deportacije „rasizam“

Preko 30 jamajčanskih kriminalaca među kojima su silovatelji, ubojice i pedofili, ostat će do daljnjeg u Britaniji zahvaljujući suludim „ljudskim pravima“ koja su u zadnji čas iskorištena u pravnim zavrzlamama britanskog pravosuđa.

Tek 16 kriminalaca od ukupno preko 50 izvorno predviđenih za deportacije je trebalo biti deportirano prošlog tjedna, prenosi Daily Mail. Među onima na popisu nalaze se silovatelji, ubojice i pedofili.

Članovi marksističke Laburističke stranke održali su kampanju kako bi se ovi okorjeli zločinci zadržali u Britaniji te su deportacije nazvali – „rasističkim“.

Bivša državna tajnica Diane Abbott otišla je toliko daleko da je ove zločince i nasilnike proglasila – „nenasilnim“.

Nitko od dotičnim kriminalaca nije britanski državljanin iako su neki živjeli u Britaniji od rođenja. Svi koji su predviđeni za deportaciju imali su najmanje 12 mjeseci zatvorskih kazni.

Ironično, deportacije za takve kriminalce predviđene su zakonom koji je 2007. uvela ista ta Laburistička stranka.

Posljednji slučaj sprječavanja deportacija na Jamajku zabilježen je u prosincu prošle godine, kada su 23 zločinca, uključujući ubojice i silovatelje, također skinuta s čarter leta u zadnjem trenutku. Samo 13 njih je deportirano.