U Češkoj uhićen Afganistanac koji je 20 puta izbo svoju njemačku djevojku (VIDEO)

Češki policajci uhitili su Afganistanca na autoputu D1 kod Praga, zbog sumnje da je u Njemačkoj pokušao ubiti svoju djevojku, priopćila je češka Generalna inspekcija sigurnosnih snaga (GIBS). Također je pokrenuta istraga u vezi s tim kako je osumnjičeni mogao ući u Češka tijekom blokade zbog koronavirusa.

Afganistanac star 32-godine, koji je navodno nanio 20 ubodnih rana svojoj djevojci, napustio je Njemačku sa djetetom starim jednu i pol godinu. Iznenađujuće, Nijemica je preživjela napad, koji trenutno istražuje njemačka policija.

Češka je policija u utorak navečer primila informacije o potrazi za osumnjičenim Afganistancem od svojih njemačkih kolega. Potom su policajci pronašli njegovo vozilo u roku od 45 minuta.

Nekoliko policijskih patrola blokiralo je Peugeot njemačke registracije, što je rezultiralo zatvaranjem jedne trake češke autoceste.

Češke su vlasti također zabrinute kako je afganistanski osumnjičenik uspio prijeći češku granicu usprkos postojećim mjerama sigurnosti koje su provedene zbog pandemije koronavirusa. Trenutno svi koji prelaze granicu moraju proći graničnu provjeru.

Prema glasnogovorniku češke policije Ondřeju Moravčíku, Afganistanac je uspio prijeći granicu jer u to vrijeme još nije bio u elektronskoj bazi traženih osoba.