Jedna od glavnih bolnica u Chicagu bila je prisiljena privremeno zatvoriti svoja vrata novim pacijentima prošlog vikenda, nakon što je zaprimljen rekordan broj žrtava u čak 59 pucnjava bandi. Pritom je ubijeno sedam osoba, a 52 su ranjene.

Prema pisanju portala ABC7 Chicago, bolnica Mount Sinai u nedjelju ujutro privremeno je prestala primati pacijente jer nisu bili u mogućnosti pružati pomoć drugima nakon niza pucnjava tijekom vikenda.

Službenik za informiranje policije Anthony Guglielmi rekao je medijima da su službenici reagirali na nekoliko pucnjava u kojima je stradalo više osobau zapadnom dijelu grada, što je rezultat međusobnog obračuna bandi.

Zapadni dio Chicaga u potpunosti je preplavljen crnačkim, latinoameričkim i portorikanskim bandama, koje se bave klasičnim kriminalnim radnjama, uključujući preprodaju droge, prostituciju, krađu i slično.

Razina nasilja može se čuti iz audio zapisa koji je objavila policija, a koji daje predstavu o jezivosti divljanja bandi.

Aktualni gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot – prva crna lezbijka koja je obnašala takvu dužnost – rekla je medijima da je gradskoj Zapadnoj strani „očajnički potrebna sredstva. To je sramotno i ne mogu reći da su stvari koje sam vidjela u subotu stvari koje ne mogu čak niti procesuirati“, rekla je.

Međutim, Lightfoot je odmah nastavila proturječiti samoj sebi rekavši da „smo tijekom godina potrošili vjerovatno stotine milijuna dolara radeći na provođenju zakona na zapadnoj strani, na CPD, na savezne i državne uprave i jedva smo pomaknuli iglu.

Očekivano, uzroci ovakvog divljaštva putem masmedija se uvijek prikrivaju tipičnim izbjegavanjem očitog i usmjeravanjem krivnje na „manjak sredstava“ i slične manipulacije. Priznati stvarnost i činjenice bio bi ipak epohalni zločin.