Sud u Gelsenkirchenu odobrio je Marksističko-lenjinističkoj njemačkoj stranci (MPLD) podizanje spomenika Vladimiru Lenjinu, zločinačkom osnivaču genocidne komunističke tvorevine Sovjetskog Saveza.

Upravni sud u Gelsenkirchenu ukinuo je odluku grada da zaustavi izgradnju spomenika Vladimiru Lenjinu, arhitektu Ruske revolucije 1917. kojom je stvoren Sovjetski Savez – tvorevina odgovorna za smrt desetaka milijuna nedužnih ljudi.

Grad je tvrdio da će kip umanjiti povijesnu vrijednost susjedne zgrade štedionice, ali sud je presudio da prigovori zbog Lenjinovih povijesnih zločina nisu relevantni jer je kip trebao biti izgrađen više od deset metara od banke, piše Deutsche Welle.

Marksističko-lenjinistička stranka Njemačke pozdravila je odluku suda rekavši: „Nekoliko tjedana prije njegovog 150. rođendana, Vladimir Iljič Lenjin još jednom je osvojio veliku pobjedu.

Potez suda osudio je Marco Buschmann, član stranke Slobodnih demokrata (FDP), koji je rekao: „Lenjinov kip bi bio sramota za Gelsenkirchen“, jer „Lenjin predstavlja masovno ubojstvo i totalitarizam.

Svi koji žele podići Lenjinov kip trebaju se zapitati jesu li još uvijek utemeljeni u liberalnim demokratskim načelima ili ne“, dodao je.

Lenjinovu vladavinu kao šefa Sovjetskog Saveza obilježili su masovna glad, zatvaranje političkih neistomišljenika u koncentracijske logore – Gulag, masovna pogubljenja te invazije na susjedne zemlje.

Sam Lenjin jednom je prilikom izdao naredbu da se najmanje 100 kulaka – seljaka s preko osam hektara zemlje – objesi za primjer drugima, a da se potom javno objave njihova imena te da im se oduzme svo žito.

Jedan od primjera umobolne genocidne komunističke ideologije bio je program „kolektivizacije“, koji je samo u Ukrajini rezultirao umjetno izazvanom gladi poznatijom pod nazivom Holodomor, s preko 5 milijuna mrtvih.