Službena statistika pokazala je kako se broj prijavljenih slučajeva genitalnih sakaćenja djevojčica u Britaniji se udvostručio.

Broj prijavljenih slučajeva genitalnog sakaćenja djevojčica ove godine popeo se na 1960, dok je u istom razdoblju godinu dana ranije isti broj iznosio 970, što je samo kap u moru zbog činjenice da se brojni slučajevi ne prijavljuju, prenosi The Guardian.

Analiza službenih podataka otkrila je i porast zlostavljanja djece povezanog s praznovjerjem, posebice vračanja i drugih oblika „egzorcizma“ u strahu od demonskih opsjednutosti.

Predstavnici vlasti tvrde kako su ove brojke sasvim sigurno mnogo veće zbog toga što mnogi ne prijavljuju ovakve nezakonite radnje, dok vlasti istovremeno nikad nisu niti izrekle bilo kakvu kaznu za počinitelje ovih gnusnih djela.

No, statistika Nacionalnog zdravstva (NHS) pokazuje kako je situacija mnogo teža. Između travnja 2017. i ožujka 2018., NHS je zabilježio 4495 slučajeva genitalnog sakaćenja, što znači da svaka dva sata jedna djevojčica prolazi agoniju ovog okrutnog primitivnog čina.

Sve žrtve genitalnog sakaćenja su stranog porijekla, kao i počinitelji, koji su svoje „običaje donijeli sa sobom. Britanske vlasti zbog svoje neodgovornosti, nezainteresiranosti i nemara svele su uvezeni problem na puko sastavljanje statistika, pri čemu bi prijavljivanje navodno trebalo riješiti sami problem.

Zbog činjenice da je genitalno sakaćenje dijelom strane kulture, rješenje ne postoji jer bi se stvarno rješavanje ovog problema kosilo s idealima multikulturalizma i marksističke utopije.