Dvjema demonstracijama obilježen je Dan nezavisnosti u Finskoj, u kojima su sudjelovale mahom nacionalističke i nacionalsocijalističke skupine.

Prvu demonstraciju organizirala je poznata skupina Soldiers of Odin. Iako je prvotno organizacija trebala pripasti nacionalsocijalističkoj organizaciji Kohti Vaupatta (Prema slobodi), policija je odbila dati dopuštenje jer smatra kako je riječ o nastavku djelovanja zabranjene skupine Nordijskog pokreta otpora (NRM), prenosi portal Nordic Resistance Movement.

Događaju su prisustvovali i članovi NRM-a iz Norveške i Švedske. Članovi svih organizacija održali su govore, u čemu je sudjelovao i predstavnik njemačke stranke Der Dritte Weg.

Cijeli događaj prošao je bez ikakvih problema, a nakon te demonstracije, oko 300 okupljenih pridružilo se većoj „patriotskoj“ demonstraciji poznatoj pod nazivom „6/12“, budući da se Dan nezavisnosti Finske obilježava upravo na 6. prosinca.

Oko 3000 sudionika mimohoda s bakljama naišlo je na mali kontra-prosvjed antifašista i komunista, koji su uvredama i uobičajenim klaunskim ponašanjem pokušavali omesti mimohod.

U jednom trenutku je jedna baklja i poletila među kontra-prosvjednike, a navodno je i jedan od kontra-prosvjednika stradao u fizičkom obračunu u znak odmazde za kukavički napad na jednog od aktivista ranije toga dana.