Nakon zatvaranja pregovora oko masovne imigracije u petak, hrvatsko predstavništvo iznijelo je zaključke vezane uz Hrvatsku.

Prema tvrdnjama hrvatskih vlasti, prihvatnih centara u Hrvatskoj neće biti, budući da će takvi centri biti uspostavljeni eventualno u Italiji, Grčkoj i Malti.

Vrijedi istaknuti kako će prema dogovoru, članice EU morati i dalje „podmićivati“ Tursku, ako žele reducirati broj imigranata koji dolaze preko te zemlje. S tim u svezi, Turskoj je obećano dodatnih tri milijarde eura.

Hrvatski udio u podmićivanju Turske iznosio je 5.9 milijuna eura, a hrvatski porezni obveznici dosad su isplatili nešto više od 4 milijuna.

Zemljama na sjeveru Afrike namjerava se poslati 500 milijuna eura, a hrvatske vlasti namjeravaju i tu sudjelovati s 300.000 eura, koje bi vlada trebala odobriti idući tjedan. Namjera hrvatskih vlasti je i povećanje kapaciteta u prihvatnim centrima, što jasno sugerira mogući priljev većeg broja imigranata.

Premda se naizgled čini kako bi se priča oko imigracije mogla dovesti barem pod kakvu takvu kontrolu, iskustvo i praksa pokazali su kako takve polovične mjere ne funkcioniraju zbog činjenice da europski vlastodršci već godinama sami propagiraju masovnu i nekontroliranu imigraciju.

Pritom ne treba više niti spominjati apsurdnost imigracija, s obzirom na UN-ove akcije vraćanja istih u matične zemlje. Samim time, masovna imigracija pokazala se kao jasna financijska prijevara i odličan alat za društvenu, kulturnu i demografsku destabilizaciju Europe.

U konačnici, jasno je i kako hrvatski građani moraju sudjelovati u prijevari, te da su u vlastitoj demografsko-gospodarskoj bijedi izazvanoj profiterskim manipulacijama političkih pohlepnika, sami dužni financirati tobožnje „zaustavljanje“ imigracije koja će se i dalje neometano nastaviti.