Talijanska policija razbila je pedofilsku sektu koja je koristila sofisticirane metode za skrivanje svojih umobolnih aktivnosti te je pokušavala regrutirati bogate članove talijanskog visokog društva.

Sekta je konačno razbijena nakon dvogodišnje policijske istrage pod nazivom „Operacija Dionysus“ tijekom koje su vlasti otkrile „vrlo moćnu“ skupinu koja je mlade žene i maloljetnike podvrgla seksualnom zlostavljanju i mučenju, piše RT.

Poput mnogih mreža za trgovinu seksom, činilo se da je organizacija uključena u okultne seksualne čarobne rituale koji su obećavali ulazak u „magični, fantastični i tajni svijet“ i raspirivanje „unutrašnje vatre“, čineći ih ovisnima o 77-godišnjem vođi poznatom kao „Doktor“.

Članovi ispranih mozgova radili su u zakonitim ustanovama sekte i morali su ‘donirati’ velike iznose novca u organizaciju. Da bi čitav program bio profitabilniji, kult je pokušao regrutirati nove članove iz bogatih obitelji.

Osnovni članovi kulta nazivali su se „zvijerima“, dok su svoje žrtve zvali „plijenom“ jer su ih podvrgavali ekstremnim i bolnim oblicima mučenja.

Sekta je imala veliki paravan, uključujući nekoliko dućana, psihološki centar, pa čak i izdavačku kuću, što joj je omogućilo da godinama slobodno djeluje i da udomljava naivne žrtve“, navodi se u izvještaju.

Vlasti su rekle da je istraga trajala toliko dugo jer je bilo nevjerojatno teško probiti se kroz mrežu budući da su njezini članovi pokazali pobožnu odanost iako su pretrpjeli „trajnu psihološku štetu“.

Kult je aktivan još od 80-ih i 26 ljudi se trenutno ispituje zbog sudioništva u njegovim aktivnostima, mada se očekuje da će taj broj rasti.