U Izraelu „otkriveno“ da cijepljeni prije veljače imaju dvostruko veću šansu zaraziti se od kasnije cijepljenih

Prema novom istraživanju, Izraelci koji su bili cijepljeni prije kraja veljače imaju dvostruko veću šansu da će se zaraziti koronavirusom od onih koji su primili cjepivo kasnije. Podaci ukazuju na to da su se cijepljeni sada nenamjerno prijavili na doživotne „pojačane“ injekcije ako prežive.

„Promatrali smo desetke tisuća ljudi testiranih u lipnju, zajedno s podacima o tome koliko je prošlo od drugog cijepljenja, i otkrili da je vjerojatno da će oni koji su rano cijepljeni biti pozitivni“, rekao je istraživač dr. Yotam Shenhar za The Times of Israel.

Studiju je objavio zdravstvena institucija Leumit i jedna je od mnogih izraelskih studija koja pokazuje smanjenje učinkovitosti cjepiva. Posebno se bavi smanjenjem zaštite od cjepiva, podjelom cijepljene populacije na prve i kasne primatelje.

Prema izraelskom ministarstvu zdravlja, osobe cijepljene u siječnju sada imaju samo 16 posto zaštite od infekcije, dok one cijepljene u travnju navodno imaju 75 posto pokrivenosti. Ponudili su to kao opravdanje za uvođenje treće doze cjepiva. Stoga ne čudi da su cjepiva protiv Covid-19 stvorila najmanje devet novih milijardera.

Učinak opadanja vidljiv je u svim dobnim skupinama. Za one u dobi od 40 do 59 godina ranije cijepljeni su bili 2,1 puta ranjiviji. Razina antitijela pada po stopi od oko 40 posto mjesečno, rekli su istraživači.

Sada se čini da su proizvođači cjepiva planirali „pojačane doze“ kako bi osigurali svoj monopol jer ovi podaci skrivaju još jedan šokantan razvoj. Proučavajući trend među ozbiljnim bolestima kod starijih cijepljenih osoba, stopa slučajeva porasla je 12 puta u mjesec dana.

Dana 4. srpnja manje od 1 starije cijepljene osobe na 100.000 teško se razboljelo. Trenutačno je stopa 10 na 100.000. Stope ozbiljnih bolesti među cijepljenim sada su jednako visoke kao i među necijepljenima prije samo dva tjedna. Podsjećamo, oko 85 posto odraslih u Izraelu starijih od 30 godina potpuno je cijepljeno.

U međuvremenu, u potpuno cijepljenom Gibraltaru, zabilježen je porast od 2.500 posto slučajeva Covida-19. Značajno je da su to gotovo svi slučajevi cijepljeni Pfizerom – proizvođačem koji očito prednjači među neuspjelim cjepivima.

Proizvodi, financirani javnim novcem i predstavljeni kao globalno javno dobro, umjesto toga su privatna prilika za zaradu. Ironično je da se priča s neizbježnim „pojačanim dozama“ sada poklopila s činjenicom da su Pfizer i Moderna podigli cijene svojih proizvoda u svojim posljednjim ugovorima o opskrbi Europske unije, objavio je Financial Times. Nova cijena za Pfizer iznosi 19,50 eura, u odnosu na 15,50 eura ranije.