Londonska policija objavila je kako je u ponedjeljak uhitila 276 klimatskih histeričara koji su sudjelovali u „prosvjedima“ koje je organizirala ekstremna skupina pod nazivom Extinction Rebellion (XR). Ekstremni klimatski histeričari tijekom „prosvjeda“ su blokirali promet ostavljajući razne predmete na cestama i vezajući se lancima za vozila.

Diljem Londona policija je zaplijenila opremu, uključujući pozornice i zvučnike, namijenjene širenju panike i straha tijekom govora klimatskih histeričara.

XR je prethodno najavio da će ova demonstracija biti mnogo veća, inzistirajući da vlada treba ispuniti njihove zahtjeve.

Dalje od Westminstera, deseci su prosvjedovali na svjetski poznatom londonskoj mesnoj tržnici Smithfield, gdje su agitirali protiv konzumiranja mesa , zagovarajući umjesto toga dijetalnu prehranu koja se temelji na biljkama.

List The Guardian navodi kako su pored nekoliko vozila zaplijenjeni i predmeti kojima su se trebale izvesti blokade cesta, a uključivali su „prijenosne toalete, kuhinjsku opremu, sjenice i velike šatore, urne za kuhanje i velike termosice, 250-vatne solarne ploče i 12V akumulatore za automobile, hranu , suncobrane i boce s toplom vodom.

Oni malo stručnijeg tehničkog znanja uočit će da je veliki dio ovih predmeta sadrži tvari koje su ekološki potpuno neprihvatljive.