U Njemačkoj se zahvaljujući imigraciji formirale zloglasne nigerijske mafijaške skupine

Povjerljivo izvješće njemačke Federalne obavještajne službe (BND) procurilo je u javnost i otkrilo kako se nigerijska mafija razvila u Njemačkoj zahvaljujući masovnoj imigraciji. Sada u Njemačkoj djeluje nekoliko različitih mafijaških skupina s tog područja.

Kanal ZDFinfo nedavno je sastavio impresivno izvješće, ali ovaj pronicljivi dokumentarac o ozbiljnom afričkom kriminalu nažalost je emitiran oko ponoći kada veći dio javnosti već spava, a ne u udarnom terminu. Jedna od tih bandi je „Crna sjekira“, koju su međunarodni sigurnosni stručnjaci opisali kao jednu od najbrutalnijih mafija na svijetu.

Nigerijski kriminalci posebno su aktivni u područjima trgovine drogom, internetske prijevare, trgovine ljudima i prisilne prostitucije. Pogođene žene opisuju kako su ih prisiljavali na prostituciju premlaćivanjem, nasiljem i mučenjem. Posebno su depresivne scene iz dokumentarca koje ležerno prepričavaju ubojstva u kojima su tijela raskomadana, a udovi zakopani.

Sigurnosni stručnjaci pretpostavljaju da u EU djeluje pedesetak različitih nigerijskih mafijaških bandi. Njihova trgovina ljudima donosi im više od 500 milijuna eura godišnje.

Bivši član mafije ispričao je kako je žena koja je odbila raditi kao prostitutka i sukladno tome najavila da više neće plaćati novac grupi, ubijena i raskomadana. Potom su joj zakopali dijelove tijela.


Njemačka obavještajna služba upozorila na ekstremno brutalnu nigerijsku mafiju u zemlji


 

Brutalni čin doveo je do toga da je dotični bivši član otišao na policiju, ispričao priču i imenovao počinitelje. Posebno je otkriveno da su ti isti brutalni gangsteri pobjegli u Njemačku zbog policijskog progona u Nigeriji. Ovu izjavu zviždača potvrđuje i bivši policajac Stefan Schubert u svom bestseleru Die Destabilisierung Deutschlands.

U knjizi su čitatelji više puta upozoreni da ne samo teroristi, već i ubojice, silovatelji i profesionalni kriminalci koriste tok „izbjeglica“ za imigraciju u Njemačku. Onog trenutka kada pređu granicu, ubojice se proglašavaju „izbjeglicama“ bez ikakve provjere i povrh toga im se pruža sveobuhvatna skrb.

Ova migracijska politika započeta 2015. godine može se stoga opisati samo kao samoubilačka. U izvješću je BND istaknuo masovni porast imigranata iz Nigerije, što je izravno pridonijelo jačanju tih kriminalnih skupina.

Naslovi vijesti iz Italije trebali su biti dovoljni da se pripreme za nadolazeću opasnost i uspostave odgovarajući obrambeni mehanizmi. Nigerijska mafija tamo djeluje od „izbjegličkog“ vala iz 1980-ih. Ona tamo terorizira čitave regije i gradove, pa su čak i velike talijanske mafijaške skupine prisiljene surađivati s Nigerijcima.


Talijanske vlasti muku muče s nigerijskom mafijaškom skupinom „Crna sjekira“


 

Italija, odakle ovi afrički kriminalci planiraju europsku ekspanziju, trenutno se smatra bazom moći Crne sjekire, kao i drugih nigerijskih skupina. Castel Volturno u Kampaniji smatra se sjedištem nigerijske mafije u Europi. Njemačka je godinama na meti ovih bandi. No, sve je veći broj pravnih postupaka u Njemačkoj dosegao takve razmjere da je teško da političari i mediji šute o ovoj opasnosti.

U spomenutom dokumentarcu jedna nigerijska prostitutka izvijestila je kako su je krijumčari mamili u Europu lažnim obećanjima. Umjesto da rade kao dadilje ili kao pomoćnice u kuhinji, od žena koje se odvezu u Njemačku očekuje se povrat novca krijumčarima.

Nigerijski mafijaši tako traže do 60.000 eura, koji se moraju odmah vratiti. Ako neizmjerni teret duga nije dovoljan da zajamči život prostitucije, umjesto toga koristit će se nasilje kako bi se žrtve prisililo na povrat „duga“. Prostitutke prisiljene u njemačke javne kuće također opisuju uvjete koji podsjećaju na ropstvo iz prošlog stoljeća.

U međuvremenu se stvorila europska mreža ovih bandi koje su u međusobnom kontaktu i rade na osnovi podjele rada. Ako prostitutka pobjegne i potraži utočište u nekoj drugoj europskoj zemlji, njezina će slika biti označena i putem mobitela poslana širom Europe članovima mafije.

Nigerijska mafija u Francuskoj također je uključena u seksualnu trgovinu nigerijskih žena i djevojaka, kao i trgovinu heroinom, u čemu su surađivali s kineskim trijadama.

Njemačka statistika o azilu pokazuje da se više od 43.000 Nigerijaca prijavilo za azil u Njemačkoj od 2016. godine, ali usprkos ovom alarmantnom razvoju događaja, savezna vlada ostala je neaktivna. Imigracija zločinaca iz Nigerije nije spriječena niti su podvrgnuti temeljitom nadzoru.


Nigerijska narko-organizacija „Crna sjekira“ preuzima ulice Gothenburga?


 

Svrha njihovog prisustva u Njemačkoj otkriva se nagomilavanjem pravnih postupaka protiv tih skupina. Naročito na području Ruhra, ove su se bande već masovno proširile i stvorile organizirane strukture. Kriminalne organizacije u Nigeriji obično su organizirane po obiteljskim i etničkim linijama, što ih čini manje podložnima infiltraciji od strane zakona. Policijske istrage dodatno otežava činjenica da u Nigeriji postoji najmanje 250 različitih etničkih jezika.

Iako svaku stranicu na Facebooku i YouTubeu koja je kritična prema imigracijskoj politici vlade Merkel prati nekoliko sigurnosnih tijela, a zatim ih cenzurira, ove nigerijske bande u stanju su uspostaviti svoje strukture gotovo nesmetano. A nigerijska mafija prijeti da će masovno pogoršati njemačku sigurnosnu situaciju.