Mađarskog zastupnika u Europskom parlamentu iz Orbanove stranke Fidesz i nekoliko diplomata policija je uhvatila na ilegalnim orgijama u baru u središtu Brusselsa, a lokalni mediji izvještavaju da je zastupnik pokušao pobjeći s mjesta događaja kroz prozor.

Policajci su navodno pronašli 25 golih muškaraca koji su uživali u „zabavi“ uz piće i drogu kada je u petak navečer policija upala na mjesto događaja u ulici Rue des Pierres u belgijskoj prijestolnici. „Prekinuli smo orgije!“ izvor je rekao belgijskim novinama La Dernière Heure (DH).

Europarlamentarac József Szájer priznao je u utorak u izjavi da je bio na „privatnoj zabavi“, a da je „pogrešan potez“ bio „strogo osoban.“ „Molim sve da ga ne šire na moju domovinu ili na moju političku zajednicu“, dodao je. Szájer je dao ostavku u svojoj stranci Fidesz.

Državno tužiteljstvo reklo je da je prolaznik prijavio policiji da je vidio muškarca kojeg je prepoznao kako bježi duž oluka.

Čovjekove su ruke bile krvave. Moguće je da je ozlijeđen tijekom bijega. U njegovom ruksaku pronađene su opojne droge“ navodi se u priopćenju državnog odvjetništva. „Čovjek nije mogao predočiti nikakve osobne dokumente. Prepratili su ga do mjesta prebivališta, gdje se diplomatskom putovnicom identificirao kao S. J. (1961).

U Belgiji je zabranjeno okupljanje više od četiri osobe, a postoji i policijski sat u cilju ograničavanja širenja Covid-19. Svi prisutni na zabavi dobili su novčane kazne zbog kršenja ograničenja. Javno tužiteljstvo u Brusselsu obaviješteno je o incidentu i odlučilo je pustiti osumnjičene bez daljnje optužbe.

Szájer je u izjavi rekao da mu je policija izrekla „službeno usmeno upozorenje“ i odvela ga kući. Rekao je da se nije drogirao i dodao da mu je „žao“ te da „duboko“ žali što je prekršio propise o koronavirusu. „S moje strane to je bilo neodgovorno. Spreman sam preuzeti kaznu koju dobijem“, rekao je.