U pariškom predgrađu terorist nožem obezglavio učitelja

U pariškom predgrađu Conflans St. Honorineu policija je danas popodne ubila napadača koji je hladnim oružjem usmrtio muškarca u predgrađu Pariza, a prema navodima stranih medija napadačev žrtva je obezglavljena.

Ranije je rečeno da je napadač ubodom nožem u vrat usmrtio svoju žrtvu, a zasad nije jasno je li ju i obezglavio jer su izvješća proturječna.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17,00 sati, u blizini jedne školske institucije, te da je ubijen školski profesor. Otvorena je istraga za „ubojstvo vezano uz teroristički motiv“ i za „zločinačko terorističko udruživanje“.

Prema medijskim navodima, žrtva je francusku učitelj povijesti koji je s učenicima pokrenuo diskusiju o karikaturama islamskog proroka Muhameda. Nije jasno je li to bio direktan povod za napad, dok policijski izvori govore rekao da je napadač prilikom ubojstva vikao „Allahu Akbar“.

Policajci su stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole, te su pri dolasku pronašli mrtvu mušku osobu i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje, za kim su krenuli u potjeru. Sumnjivac se nije htio predati, te je prijetio policajcima hladnim oružjem, te su otvorili vatru i ubili ga.