Francuska policija u pariškom predgrađu Bagnolet uhitila je četiri osobe nakon što je otkrila sjedište ekstremnog marksističkog pokreta Antifa u kojem su izrađivali eksplozivne i zapaljive naprave.

Racija na zgradu dogodila se u nedjelju, a službenici su otkrili desetke molotovljevih koktela i drugih zapaljivih sredstava. Zgrada koju su na klasičan ilegalan način okupirali pripadnici marksističkih ekstremista sadržavala je različite natpise i pozive na nasilje i mržnju među kojima je primjerice „Policajac, metak, socijalna pravda.

Oglas:

  

 

Zgrada je također sadržavala grafite na kojima je pisalo „Dobrodošli u naše pariško sjedišteAntifa75“, što je potaknulo nagađanja da je u pitanju sjedište pariškog poglavlja ekstremističke skupine, izvijestio je Le Point.

Među četvero uhićenih bili su 30-godišnji muškarac i jedna 29-godišnjakinja, pri čemu muškarac otprije poznat policiji zbog nasilja. Ostala dva ekstremista uhićena su dan ranije i otkriveno je da su posjedu imali eksploziv i molotovljeve koktele.

Četvorka će biti optužena za „udruživanje u skupinu s ciljem vršenja nasilja i izrade eksplozivnih naprava“.