Ostaci 227-ero djece u dobi od 4 do 14 godina otkriveni su u Peruu, a arheolozi vjeruju da se radi o najvećoj žrtvenoj grobnici ikad otkrivenoj. Prema riječima arheologa Feren Castillo, djeca su žrtvovana u ritualima kojima se udovoljavalo bogovima kulture Chimu, koja je na tom području vladala do 15. stoljeća kad su je porazile Inke.

Castillo vjeruje da će još žrtvovane djece biti pronađeno na nalazištu Huanchaco. „Ovo je nevjerojatno, ovo s djecom. Gdje god zakopate, pronađete novi leš.

Huanchaco je i ranije bio poznat kao lokacija gdje su se odvijala mnoga ritualna žrtvovanja u vrijeme kulture Chimu, između 1200. i 1400. godine.

[do_widget id=text-53]

Huanchaco se nalazi blizu glavnog grada Lime, a početkom godine tamo su pronađene dvije masovne grobnice s ostacima ukupno 269 leševa djece i 466 ljama.

Pampa la Cruz, koja se nalazi u Huanchaca, prošle godine je bila nalazište žrtvenih ostataka 140-ero djece i 200 ljama.

Ostatci djece pronađeni su u jamama i grobnicama u sjedećem ili ležećem položaju okrenuti prema moru. Ubijena su vjerojatno bakrenim noževima i vadilo im se srce, kažu arheolozi.

Civilizacija Chimu rasprostirala se na području današnjeg Perua i Ekvadora, a nestala je 1475. godine nakon što su ju pokorile Inke.