U pokušaju atentata na predsjednika Venecuele korišteni dronovi (VIDEO)

„Dijetalni režim“ komunističkog lidera prešao granice?

Tijekom jučerašnjeg održavanja vojne parade u Caracasu izvršen je pokušaj atentata na predsjednika Nicolasa Maduroa koji je održavao govor.

Maduro je prisustvovao svečanosti obilježavanja 81. obljetnice venecuelanske Nacionalne garde, prenosi RT.

Ministar za informacije Jorge Rodriguez potvrdio je kako se dogodio napad na Mauduroa, pri čemu su korišteni dronovi punjeni eksplozivom koji su detonirani u blizini bine na kojoj je predsjednik držao govor.

Sva istraživanja indiciraju na to da je riječ o napadu na predsjednika Nicolasa Maduroa,“ rekao je Rodriguez.

Maduro ipak nije ozlijeđen te je odvezen na sigurnu lokaciju gdje je nastavio sa svojim djelovanjem. Sedmorica pripadnika Nacionalne garde ozlijeđena su u napadu, tvrdi Rodriguez, iako nije želio otkrivati detalje o njihovom stanju.

U priloženom video snimku, vidi se kako Maduro zajedno s drugim dužnosnicima stoji i pogledava u zrak u trenutku eksplozije.

Prema tvrdnjama Rodrigueza, vojnici su oborili nekoliko dronova pucajući na njih.

Kako navodi Sputnik, odgovornost za napad preuzela je venecuelanska skupina Flanelski vojnici.

Ova skupina oformljena je 2014., a čine ju pristaše policijskog službenika Oscara Pereza, koji je predvodio helikopterski napad na vladinu zgradu u lipnju 2017. Pereza su u siječnju ove godine ubile sigurnosne službe.

Skupina se također žestoko protivi Madurovoj politici koja je rezultirala ekstremnom nestašicom, glađu i velikim brojem odlazaka stanovnika iz zemlje.

Venecuela: Ogromna pothranjenost zahvatila narod pod komunističkim režimom