U samo 3 dana 25 milijuna novih korisnika Telegrama i 7.5 milijuna novih korisnika Signala

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram dodala je više od 25 milijuna novih korisnika u posljednja tri dana, nakon reakcije javnosti na novu politiku privatnosti konkurentskog WhatsAppa.

Uz nagli porast novih dodataka, Telegram je najavio da je postigao prekretnicu, nadmašivši 500 milijuna aktivnih korisnika.

Povećanje broja korisnika uslijedilo je nakon što se konkurent WhatsApp suočio s široko rasprostranjenom reakcijom uvođenjem nove politike privatnosti, u kojoj su korisnici od 8. siječnja prisiljeni dati Facebooku privatne podatke poput telefonskih brojeva i lokacija, ili će izgubiti pristup aplikaciji. Tvrtka je od tada pojasnila da promjena tobože ne utječe na privatnost poruka s prijateljima i obitelji.

Važno nam je da budemo jasni kako ovo ažuriranje opisuje poslovnu komunikaciju i ne mijenja prakse razmjene podataka WhatsAppa s Facebookom“, rekao je izvršni direktor WhatsAppa Will Cathcart na Twitteru. „To ne utječe na to kako ljudi privatno komuniciraju s prijateljima ili obitelji ma gdje se nalazili u svijetu.

Telegram sa sjedištem u Dubaiju 2013. godine osnovao je Pavel Durov, milijarder koji je većinski vlasnik tvrtke.

Aplikacija za razmjenu poruka Signal također je drastično povećala broj korisnika za 4.200% nakon reakcija na poteze WhatsAppa. Prema podacima Sensor Towera, od 6. do 10. siječnja, aplikacija je imala novih 7,5 milijuna preuzimanja.