Na jednom od pročelja zgrade u San Franciscu, poznatom po svim oblicima degeneričnosti modernog društva, osvanuo je ogromni mural psihički poremećene predvodnice apokaliptičnog kulta klimatskih histeričara Grete Thunberg.

Mural je izradio argentiski umjetnik Andres „Cobre“ Petreselli, a nalazi se u ulici Mason u blizini Union Squarea, prenosi SF Gate.

Klimatske promjene su stvarnos,“ rekao je Cobre. „Ova djevojčica Greta je odlična i ona zna što radi. Nadam se da će s ovim muralom ljudi shvatiti da se moramo pobrinuti o svijetu.

Ironično, Cobre očito ne shvaća da su boje u spreju koje koristi za izradu murala iznimno štetne za okoliš. Točnije, riječ je oko 53 litara boje.

Naime, sprejevi za grafite ispuštaju toksične tvari koje su štetne, kako za umjetnike, tako i za okoliš. Među njima su i supstance koje doprinose stvaranju smoga u gradovima

No, Paul Scott, izvršni direktor organizacije One Atmosphere, koji je Cobreu pomogao da nađe adekvatan zid za mural, tvrdi kako je uložen trud da se mural napravi na ekološki prihvatljiv način, što je više moguće. On tvrdi da će se prazne limenke od sprejeva iskoristiti za izradu skulpture.