Tijekom raketnog napada Saudijske Arabije u nedjelju, u jemenskoj provinciji Hajjah, ubijeno je najmanje 40 osoba koje su prisustvovale vjenčanju. Slični slučajevi zabilježeni su proteklih godina, a međunarodna zajednica niti jednom nije reagirala.

Prema pisanju portala Xinhua, u napadu su sudjelovali borbeni avioni koji su u dva navrata bombardirali svadbenu svečanost u selu Alrakah. Pored najmanje 40-oro mrtvih, među kojima ima i djece, oštećene su i brojne kuće te automobili.

Vjeruje se kako se pod ruševinama nalazi još tijela te da bi brojka mogla biti mnogo veća, a također se dosta ozlijeđenih nalazi u kritičnom stanju.

U saudijskim napadima koji su započeli u ožujku 2015. ubijeno je 5500 civila, a 9000 ih je ozlijeđeno, prema podacima UN-a.

Sličan slučaj dogodio se u petak, kada je najmanje 20 osoba ubijeno nakon saudijskog napada na civilno vozilo u provinciji Taiz.

Jedan od najužasnijih napada Saudijske Arabije dogodio se u rujnu 2015., kada je u zračnom napadu na još jednu svadbenu povorku ubijeno više od 130 ljudi. U listopadu 2017. u bombardiranju tržnice i hotela u provinciji Saadah, ubijeno je 26 osoba. Prema izjavama saudijske vojske, meta je bila legitimna jer je bila okupljalište Houthi pobunjenika.

U napadu na pogrebnu povorku 2017. ubijeno je još 100 civila, što je Human Rights Watch proglasio ratnim zločinom.

No, unatoč svim ovim očitim ratnim zločinima Saudijaca, SAD i Britanija nisu reagirale slično nedavnim izmišljenim događajima u Siriji. Naprotiv, SAD je nedavno odlučio Saudijskoj Arabiji prodati oružje u vrijednosti od 12.5 milijardi dolara.

Gotovo identične scene zbivale su se u Gazi tijekom ljeta 2014., kada je izraelska vojska u operaciji Zaštitni rub raketirala bolnice i škole. U dvomjesečnom pohodu ubijeno je 2000 civila, mahom žena i djece, za što je Izrael tvrdio da su posljedica Hamasove taktike „živog štita.“