U stanu preminulog ginekologa pronađeni ostaci 2.246 pobačenih fetusa

Foto: Scott Olson / AFP

Ostaci 2.246 pobačenih fetusa pronađeni su u domu američkog ginekologa nakon njegove smrti. Obitelj dr. Ulricha Klopfera otkrila je ostatke kada je nakon njegove smrti rujna ušla u njegov dom. Dr. Klopfer imao je klinku u South Bendu u Indiani koja je zatvorena otkako mu je oduzeta liječnička licenca 2016. godine. Bio je optužen da vlastima nije prijavio pobačaj izveden na 13-godišnjoj djevojčici.

Klopfer je pobačaje obavljao sve dok mu 2016. godine nije oduzeta licenca nakon što je inspekcija američkog Ministarstva zdravstva dvije godine ranije utvrdila čak 27 nedostataka u radu njegove klinike.

[do_widget id=text-53]

Tijekom suđenja 2014. godine Klopfer je proglašen krivim za pet od devet točaka optužnice.

U vrijeme suđenja Klopfer se više nije bavio medicinom i zatvorio je svoje tri klinike za pobačaje u saveznoj državi Illinois.

Klopfer je pobačaje počeo obavljati 1973. godine, odmah nakon što je u SAD-u legaliziran pobačaj na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke. Klopfer je uživao u svom poslu i predano ga obavljao. Procjenjuje se da je u više od četiri desetljeća svoje prakse izveo nekoliko desetaka tisuća pobačaja.