Prema informacijama švedske policije, tijekom Operacije Rimfrost otkriveno je da je samo u jednoj regiji 80-ero imigrantske djece sudjelovalo u pljačkama, pri čemu najmlađi među njima ima samo 8 godina.

Opreacija Rimfrost pokrenuta je 2019. godine s ciljem tobožnjeg obračuna s organiziranim kriminalnom, a sve je krenulo nakon što je u Malmöu ubijen 15-godišnjak. Međutim, tijekom akcije je identificirano 80-ero djece između 8 i 14 godina starosti, koji su sudjelovali u pljačkama u regiji Skåne, javlja Nya Tider.

To su mlađe osobe koje, obično u grupama, kradu jakne, bicikle, mopede ili mobilne telefone,“ rekao je Stefan Sinteus, šef policije u Malmöu. „Depresivno je da su tako mladi ljudi vani da bi to činili.

Praktički svi među njima su stranog porijekla, bilo da je riječ o novopridošlim imigrantima ili djeci imigranata. Većina njih ulazi u svijet kriminala od najranije dobi, što se veliča kao svojevrsna geto-kultura. Takve bande pokreće, između ostalog, mržnja prema etničkim Šveđanima, što su pokazale i neke studije. U očima mnogih od njih, to je oblik rata protiv Zapada.

Kada smo vani u gradu i krademo, mi se borimo, mi ratujemo protiv Šveđana,“ rekao je 2005. jedan imigrant istraživačkoj novinarki Petri Åkesson. Fenomen je već dugo vremena poznat, ali ga se ignorira zbog poznatih načela „demokracije“ i kulturološkog marksizma.

Prema riječima Erika Norda, područnog voditelja policije u Göteborgu, „dosada“ navodi bande mladih imigranata da pljačkaju, premlaćuju i ponižavaju Šveđane. „Počinitelji to vide kao zanimaciju, njima je dosadno i koriste priliku za pljačku i ponižavanje,“ rekao je Nord.

No, ono što započinje s krađom i pljačkom često brzo eskalira kako se uspostavlja više kontakata sa starijim kriminalcima.

„To su početni zločini zbog toga što im je na kraju dozvoljeno prodavati drogu u ime nekoga drugog ili jednostavno zadržati oružje, postati teklič ili dječak koji obavlja posao“, rekao je Sintéus.

Operacija Rimfrost nije dala gotovo nikakve rezultate – broj pucnjave i smrtnih slučajeva tijekom prva četiri mjeseca ove godine ostao je nepromijenjen. Početkom godine, Stefan Hector, nacionalni zapovjednik operacije, priznao je na brifingu za medije u Malmöu da je kriminal bandi problem koji „zapravo ne možete riješiti jer se sastoji od toliko složenih elemenata na koje policija ne utječe“.

Između siječnja i travnja ove godine zabilježeno je 99 pucnjava u kojima je ubijeno 15 osoba, u usporedbi s 81 pucnjavom i 15 ubojstava u istom razdoblju prošle godine. Brojke za 2018. i 2017. slične su.