Abraham Ukbagabir, poznatiji po tome što je 2015. izvršio brutalno ubojstvo 55-godišnje majke i njenog 28-godišnjeg sina u IKEA-i u gradu Västerås, tvrdi kako ne želi više živjeti u Švedskoj te da želi natrag u Eritreju.

Kao razlog za povratkom u matičnu zemlju, Ukbagabir je naveo da jednostavno ne voli živjeti u Švedskoj, piše Aftonbladet.

U Švedskoj sam od 2013. sve do sad i ne sviđa mi se. Izvan Eritreje sam već 14 godina i htio bih se vratiti,“ napisao je Ukbagabir u pismu upućenom švedskim vlastima. U njemu je izjavio i kako je „100 posto siguran“ da ne želi ostati u Švedskoj.

Nakon suđenja za ubojstvo, Ukbagabir je zatražio da ga vlasti Švedske deportiraju u Eritreju, želeći služiti kaznu u tamošnjem zatvoru. Međutim, vlasti su to odbile.

Podsjetimo, Ukbagabir je 13. kolovoza 2015. brutalno nožem napao i nasmrt izbo 55-godišnju Carolu Herlin i njenog 28-godišnjeg sina Emila, na kuhinjskom odjelu IKEA-e. Nakon toga, 35-godišnji Eritrejac uboj je i sam sebe u trbuh, ali je preživio.

Kao motiv za ubojstvo Ukbagabir je izjavio da je želio privući čim veću pažnju, pa je birao bijelce za žrtve. „Izgledali su švedski,“ izjavio je tada.

Za svoj brutalan zločin dobio je kaznu „doživotnog zatvora“ i deportaciju nakon odsluženja kazne. Naime, nakon odsluženja 18 godina za teško ubojstvo, zatvorenici imaju pravo tražiti uvjetnu slobodu.