Nakon što se slobodna društvena mreža GAB suočila sa žestokim udarom moderne tiranske diktature, slično se dogodilo i sa popularnom alternativnom platformom BitChute, kojoj je ukinuta mogućnost korištenja PayPala.

Osobe koje dijele drugačija mišljenja od modernog kulturološkog marksizma, liberalizma i sličnih ekstremno lijevih ideologija, dugo vremena je bilo gotovo nemoguće naći platforme na kojima bi iznosili svoja stajališta, kakva god ona bila.

Ipak, neki su zamijetili kako se radi o sve većem broju „disidenata“, te su se oformile razne platforme poput GAB-a, BitChutea, Dtube-a i slični.

Unatoč činjenici da su se grupna silovanja, pa i ubojstva uživo prenosila na Facebooku, nitko nikad nije pokušao ugasiti tu mrežu. Međutim, nakon nedavne pucnjave u Pittsburghu, uslijedio je žestoki udar na alternativnu mrežu GAB, kao navodnu podlogu za širenje anti-semitizma.

Unatoč tome što im je isprva uskraćen hosting, GAB je ipak našao novi te je i dalje u funkciji.

Međutim, sada je BitChute, slobodna alternativa YouTubeu, također metom napada.

Autori platforme objavili su u srijedu kako više ne mogu primati donacije i uplate putem servisa PayPal, budući da je njihov račun zatvoren.

U svom osvrtu na tipično defanzivan način pokušali su objasniti svoje namjere:

BitChute je politički neutralan i imamo raznoliku zajednicu u pogledu interesa i porijekla. Zahtijevamo od korisnika da objavljuju samo legalne sadržaje koji su u skladu s našim uvjetima i smjernicama zajednice. Provodimo moderaciju kako bi uklonili sav sadržaj koji krši naše uvjete, uključujući i video snimke od terorista, zlostavljača djece ili piratskih snimaka,“ stoji u njihovoj objavi.