UEFA nogometašima zaprijetila kaznama ako netko ponovno ukloni boce štetnog pića sponzora natjecanja

Nakon što su nogometaši Cristiano Ronaldo i Manuel Locatelli na nedavnim tiskovnim konferencijama sa stolova uklonili boce štetnog pića jednog od sponzora natjecanja, UEFA je najavila oštre kazne u slučaju ponavljanja takvog čina.

Premda su obojica nogometaša učinila pravu stvar u želji za promocijom zdravog načina života u kojem nema mjesta hrani i piću koje sadrži toksične, kancerogene i druge štetne tvari, UEFA je upozorila igrače na natjecanju EURO 2020 da će biti kažnjeni ukoliko se reklamna pića uklone sa stolova.

Ronaldo je tako u ponedjeljak uklonio dvije boce Coca Cole sa stola ispred sebe tijekom tiskovne konferencije, te je sugerirao da je zdravije piti običnu vodu. On je poznat po svojoj žestokoj averziji prema nezdravim proizvodima koji uništavaju ljudsko zdravlje, a paradoksalno se promoviraju na sportskim natjecanjima.

Istu stvar je u srijedu učinio i Manuel Locatelli, koji je pred samu konferenciju za tisak također sa stola uklonio bocu Coca Cole zamijenivši ju bocom vode.

UEFA je u četvrtak izdala priopćenje u kojem podsjećaju da nogometaši imaju ugovore s različitim sponzorima.

„UEFA je podsjetila timove koji su sudjelovali da su partnerstva sastavni dio organizacije turnira i osiguranja razvoja nogometa širom Europe, uključujući mlade i žene,“ stoji u priopćenju.

U posve naopakom društvu, sve je puno kontradiktornosti, nelogičnosti i paradoksa. Iako je poznato da konzumacija popularnih zaslađenih gaziranih pića uvelike šteti ljudskom zdravlju i doprinosi razvoju čitavog niza teških oboljenja, njihovi proizvođači sponzoriraju „sportska“ natjecanja gdje očito nema mjesta promociji zdravog života.